Over mij

Daniëlle, BLCN Leefstijlcoach en BGN gewichtsconsulent

Totdat ik op mijn 18e ging studeren, was ik eigenlijk heel slank. Je kon mij misschien zelfs mager noemen. Maar al snel ging ik op kamers en toen was het raak. En daarmee ging de wereld van diëten voor mij open. Geloof mij, ik ken ze allemaal: Montignac, Atkins, South Beach diet, het brooddieet, het zogenaamde Hartstichting dieet, Sonja Bakker (uiteraard inclusief de heuse S.A.S.-dagen), sapvasten… Noem ze maar op. 
 
Zo hield ik mijn gewicht heel lang binnen een bandbreedte van ongeveer 8 kilo, dus hé al die diëten leken wel iets te doen. Of toch niet? Ik merkte dat ik steeds sneller in gewicht aankwam en het afvallen ging steeds lastiger. Ik was altijd met mijn gewicht bezig.
 
En toen ik tegen de 40 liep, werd ik in relatief korte tijd nog eens een stuk zwaarder. Tijdens een aantal IVF-trajecten waarvoor ik veel hormonen moest gebruiken, vlogen de kilo’s er namelijk aan! En het leek wel of ze er niet meer af wilden. Tijdens de medische zoektocht naar mijn onvruchtbaarheid werd ontdekt dat ik een intolerantie heb voor gluten en lactose. Op mijn 40e begreep ik eindelijk waarom ik altijd last van mijn maag en darmen had, regelmatig geveld werd door een migraine-aanval en intens moe was… Al met al moest ik mijn voedingspatroon dus behoorlijk aanpassen. Gelukkig hou ik van koken en heb ik veel interesse in voeding. En in no time was ik van mijn lichamelijke klachten af en verdwenen de kilo’s ook weer! Wat was dat heerlijk!
 
 Door deze ervaringen wist ik het zeker: ik wil anderen helpen een gezond gewicht te bereiken. Vrouwen die net als ik steeds zwaarder zijn geworden ondanks het uitproberen van allerlei diëten. Ongeacht de reden waarom die diëten niet voor hun werken. Dus ben ik diverse opleidingen gaan volgen. Mijn ervaringen in het bedrijfsleven als projectmanager neem ik in mijn rugzak mee en blijken hartstikke waardevol.
  

Wat je over mij moet weten

 
Ik voel mij betrokken bij al mijn cliënten. Logisch, anders moet je geen voedings- en leefstijlcoach worden. Afvallen en veranderingen aanbrengen in je leefstijl is heus niet altijd makkelijk. En dat is helemaal okay maar ik kan niet tegen smoesjes. Ik kan je namelijk alleen helpen als je eerlijk bent tegen mij en vooral tegen jezelf.
  
Doe je het voor je partner of jouw familie, dan zijn wij ook geen match. Ik verwacht dat je gemotiveerd bent. Ik kan je namelijk alleen begeleiden als je bereid bent dingen te veranderen in jouw voedingspatroon. Maar ik stuur je heus niet naar 6 winkels op zoek naar allerlei ingrediënten.
 
Ondertussen geloof ik namelijk niet meer in ingewikkelde diëten, maar wel in “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”.
 

 Als je mij zou kennen, zou je weten dat:

 
  • Ik “moeder” ben van twee grote Berner Sennen honden, witte kleding blijft bij mij dus nooit lang wit. Vrienden die bij ons thuis komen, weten dat ze begroet worden met veel bernerliefde, gekwispel, en een berg haren. In ruil voor hun liefde verwachten ze wel een stuk van je koekje. Het hele koekje mag ook.
  • Ik zelf heus niet alleen maar altijd gezond eet. Ik ben namelijk gek op drop, en iedere week airfryeren we met vrienden en hun kinderen… ja, je leest het goed, we hebben er zelfs een werkwoord voor bedacht.
  • Ik dol ben op koken en hou van gezelligheid. De standaardgrap die vrienden maken als ze komen eten, is dat ze daarvoor al drie dagen niet gegeten hebben omdat ik altijd zo veel in huis haal.
  • Ik in 2013 een ernstige knieblessure heb opgelopen en er na een operatie werd gezegd dat ik misschien niet meer zou kunnen hardlopen. Ik heb in de jaren erna samen met mijn zus alle 6 de World Major Marathons gelopen. We zijn samen in New York, Boston, Chicago, London, Tokyo en Berlijn geweest. Zeg nooit tegen mij dat ik iets niet (meer) kan!
  • Ik een heuse schoenen tic heb, variërend van sneakers tot torenhoge hakken. Ik hou ervan! En nu ik erover nadenk, kan ik ook niet echt beweren dat ik een tekort heb aan sportkleding.
  • Ik iedere week verse bloemen in huis haal omdat ik daar altijd blij van word.
  • Ik al een aantal jaar een klein stukje van de tuin als moestuin inricht maar ik meestal te laat ben met zaaien. Gelukkig bestaat Marktplaats en bieden mensen daar ook stekjes aan van groentenplantjes.

Durf jij een kennismaking met mij aan?

Ben jij er klaar voor om te weten hoe gezond jouw voedingspatroon is, en wat je kunt verbeteren?

Praktijkgegevens

Adres

Plesmanstraat 72, 3905 KZ Veenendaal

Contact

Telefoon: 06-15116235

Email: danielle@gezondgewicht-iq.nl

Social Media

Algemeen

KvK: 30170779

BTW-nummer: NL002038400B83

AGB-code praktijk: 90068445

AGB-code D. Schröder: 90109479

Kabiz: 18105051484

BGN-lidmaatschapsnummer: 4290

BLCN-lidmaatschapsnummer: L0467

Aangesloten bij:

Licentiehouder van: