Gin bij de lunch!

Over gezond ouder worden

Gisteren stond heel de wereld stil bij de uitvaart van een bijzondere vrouw. Ik heb nog nooit zoveel over haar gelezen als de afgelopen dagen. Wist jij bijvoorbeeld dat de Queen erom bekend stond iedere dag 4 alcoholische drankjes te drinken? Ze begon voor de lunch met een gin met een schijfje citroen en sloot de dag graag af met een glaasje champagne. Iets wat ik trouwens nooit aan iemand in mijn praktijk zou adviseren, maar Queen Elizabeth deed het er kennelijk goed op.

Ze werd fit oud

De Queen is maar liefst 96 jaar oud geworden, en heeft letterlijk een paar dagen voor haar overlijden nog gewerkt. Daar teken je toch voor? Niet per se voor doorwerken tot je laatste dag misschien, maar wel voor een gezondheid waarmee je daartoe in staat bent.

Deels mazzel, deels goede gewoontes

En alhoewel die laatste officiële foto een fragiele vrouw liet zien, stond zij er toch. Ze heeft vast ook geluk gehad: ze had ook een erfelijke ziekte kunnen hebben of bij een aanrijding om het leven kunnen komen. Maar haar dagelijkse gewoontes hebben zeker bijgedragen aan dat fitte oud worden. Want er zijn nogal wat ziektes die juist gaan opspelen als je niet gezond leeft. En waarom zou je er dan niet alles aan doen om gezond ouder te worden? Want wie wil er nou medicijnen gebruiken tegen een hoge bloeddruk of tegen een te hoog cholesterol, of insuline moeten spuiten?

Wat deed ze dan goed?

De Engelse Queen was dol op het buitenleven. Paardrijden deed ze nog toen ze al in de 90 was! Ze wandelde graag en veel. En ze dronk dan weliswaar een glaasje gin bij de lunch, maar die lunch bestond meestal uit groenten en een stukje gegrilde kip of vis. Voor de meeste mensen slimme keuzes. En nu hoor ik je denken: oh nee, dat lijkt wel weer een dieet! En daar heb je schoon genoeg van na alle pogingen die je al gedaan hebt. Je hele leven is op orde (daarin lijk je dan ook weer op Elizabeth 😉), maar die kilo’s zijn er met al dat lijnen niet afgegaan – ik snap dat je nooit meer op dieet wilt. Sterker nog: ik ben het er helemaal mee eens!

Elke dag goed eten is geen dieet

Maar wedden dat Elizabeth haar lunch nooit als ‘dieet’ gezien heeft? Ze at wat ze lekker vond en wat goed voor haar was, zonder daarbij te denken aan afvallen. Precies wat de vrouwen in mijn traject [naam] doen, al gaat dat ‘niet denken aan afvallen’ natuurlijk niet helemaal vanzelf. De goede lekkere dingen eten ook niet, net zo min als dagelijks bewegen in de buitenlucht – het is niet voor niks een traject. Maar wat er gebeurt als ze dat wel doen, dat is fantastisch! Van leuke, geslaagde vrouwen met een kilo of tien, vijftien te veel, worden ze leuke geslaagde vrouwen met een prima gewicht én een betere conditie. Klaar om gezond 96 te worden 😊.En dan mag af en toe een glas champagne of gin ook nog best!

Welke gezonde gewoontes heb jij?

Wat zijn de dagelijkse gewoontes die jou al helpen om gezond 96 te worden? Laat het mij weten; ik ben heel benieuwd!

Ja, ik ben er klaar voor!

Ben jij helemaal klaar met die eeuwige diëten en wil je weten of mijn programma ook voor jou de oplossing kan zijn?

Plan een vrijblijvende afspraak en dan bespreken we of dit programma bij jou past!

Wil je niet langer wachten en gelijk van start gaan met een intake? Geef het even aan bij de opmerkingen en dan bel ik je terug met de aanvullende informatie voor de afspraak. 

Praktijkgegevens

Adres

Plesmanstraat 72, 3905 KZ Veenendaal

Contact

Telefoon: 06-15116235

Email: danielle@gezondgewicht-iq.nl

Social Media

Algemeen

KvK: 30170779

BTW-nummer: NL002038400B83

AGB-code praktijk: 90068445

AGB-code D. Schröder: 90109479

Kabiz: 18105051484

BGN-lidmaatschapsnummer: 4290

BLCN-lidmaatschapsnummer: L0467

Aangesloten bij:

Licentiehouder van: