Voedingsadvies

Twijfel je of je gezond eet?

Weet jij of je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt? Alle vitaminen, mineralen, en de juiste hoeveelheid calorieën? Eet je teveel of te weinig en hoeveel heb je eigenlijk nodig?

Analyse van voeding en beweging

Als je dit soort zaken eens goed op een rij wilt hebben, dan kun je een voedingsanalyse  en voedingsadvies laten maken. 

Stap 1: intakegesprek

Voorafgaand hou je een aantal dagen een eetdagboek bij. In een afspraak van 60-75 minuten vullen we een uitgebreide vragenlijst in, en bepalen we gewicht, bmi, spier- en vetpercentage en visceraal vet. We bespreken de eetgewoonten, de voedingsstoffen en de mogelijke verbeteringen.

Naast de voeding kijken we ook naar de hoeveelheid beweging die je krijgt. Dit gaat niet alleen over sporten, maar ook over fietsen, tuinieren, de trap nemen, wandelen en huishoudelijke klussen. Zo wordt duidelijk wat je BMR is en de hoeveelheid calorieën die je nodig hebt om het gewicht stabiel te houden. En hopelijk een bevestiging dat je op de goede weg zit.

Stap 2: vervolgconsult

Na afloop werk ik alles uit en hebben we een afspraak om mijn bevindingen en adviezen te bespreken.

Voedingsanalyse als start van een traject

Een voedingsanalyse kan op zichzelf staan.  Je krijgt hoe dan ook een advies mee om eet- en beweeggewoonten te veranderen en in principe kun je daarmee zelfstandig aan de slag. Maar het kan ook dat je na afloop toch een of meerdere afspraken wilt maken. De keuze is aan jou!

Voeding en lichamelijke klachten

Inmiddels weten we veel over de invloed van voeding op klachten als vermoeidheid, hoge bloeddruk, gewrichtspijnen en hoge bloeddruk. Natuurlijk moeten dergelijke klachten medisch gezien worden, maar tegelijkertijd kan een aanpassing in voeding een belangrijke bijdrage leveren. Een voedingsanalyse kan duidelijk maken waar gezondheidswinst te behalen valt.

Wil je meer weten? Eerst vrijblijvend kennismaken of direct aan de slag? Neem dan contact met mij op.

© Copyright Gezond Gewicht-IQ

Algemene voorwaarden - Privacyverklaring