Gewichtsproblemen

Afvallen of juist  aankomen?

Als je aan afvallen denkt, denk je waarschijnlijk gelijk aan weinig tot niets eten. Of dat je bepaalde voedingsstoffen niet meer mag eten zoals koolhydraten. Dit is een grote misvatting als het om afvallen gaat. Het gaat er niet om dat je niets meer eet maar dat je de juiste dingen eet.

Een goede gezondheid begint bij goede voeding. Als je te veel, verkeerd of zelfs te weinig eet, dan kom je niet alleen aan maar het gaat ook ten koste van jouw gezondheid. Afvallen is meer dan alleen calorieën tellen. Het succes van voorgoed gewicht verliezen is het aanpassen van je eet- en leefpatroon.

Lukt het je niet op eigen kracht af te vallen? Ben je op zoek naar die stok achter de deur? Of wil je juist advies hoe je het beste een paar kilo kunt aankomen zonder alleen maar suikerrijke of vette dingen te eten? Neem dan eens contact op. Een traject ziet er als volgt uit.

Kennismakingsgesprek (gratis en vrijblijvend)

Als je wilt gaan afvallen of aankomen, dan wil je natuurlijk wel weten wie jou gaat helpen daarbij. Tijdens dit gesprek maken we kennis, en kijken we of ik iets voor jou kan betekenen. Als ik twijfel, dan zal ik je eerst naar je huisarts moeten doorverwijzen. Ook geef ik je informatie over de regels in de praktijk, tarieven en mogelijke vergoedingen, en vertel ik je wat mijn werkwijze is en hoe een begeleidingstraject verloopt.

Intake

De intake duurt 60-75 minuten. Hierbij vindt een uitgebreide kennismaking plaats en wordt er informatie verzameld over jouw eet- en leefgewoonten. Hiervoor hou je een aantal dagen een eetdagboek bij. We nemen een uitgebreide vragenlijst door over jouw gezondheid, jouw beweeg, slaap- en voedingspatroon, en ook bespreken we je wensen, doelen, verwachtingen en ervaringen. Aan de hand van deze gegevens wordt een persoonlijk advies opgesteld dat je direct kunt gaan inpassen in je dagelijks leven. De eerste week ga je aan de slag met een dagmenu dat past bij jouw lengte en leefstijl.

Bespreken analyse/advies op maat

Na een week bespreken we de analyse van alle gegevens uit de intake, en heb ik berekend hoe jij jouw doelen op een verantwoorde manier kunt behalen. Met jouw persoonlijke advies kun je gericht aan de slag om jouw doelen te halen. Want afvallen kan echt iedereen!

Vervolgconsulten

De frequentie van deze consulten is per persoon verschillend. Tijdens deze gesprekken wordt de voortgang besproken en zo nodig wordt het advies bijgesteld. 

Tijdens de vervolgconsulten geef ik informatie over diverse onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, een gezond gewicht, voeding en beweging. Je kunt hierbij denken aan onderwerpen als: etiketten lezen, informatie over voedingsstoffen, hoe verleidingen te weerstaan, goede keuzes maken tijdens avondjes uit en verjaardagen etc. Jij bepaalt!

Je kunt kiezen voor een lang vervolgconsult van 30 minuten of een kort consult van 15 minuten.

Wil je een kennismaking plannen of gelijk van start gaan met een intakegesprek? Neem dan contact met mij op.

© Copyright Gezond Gewicht-IQ

Algemene Voorwaarden - Privacyverklaring